Thursday, September 20, 2018

Idea Deko: Sticker Blackboard /Whiteboard

Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt.

Jom cari mood baru. Setakat ni kalau nak organize kerja, selalu catit dalam buku nota. dah siap kerja potong. Tetapi masalah timbul bila volume kerja bertambah, dan ada sesetengah kes perlukan perhatian dan segera. Untuk kategori kes ini saya perlukan board, tapi nak drill susahlah sikit sebab bangunan pejabat kan. Kalau rumah dah buat dah drillnya.

Jadi, altenatif yang saya nampak ialah  removable blackboard/whiteboard stticker. Katanya removable, betul ke? Kalau removable dan portable memang saya minat sangat lah . Senang nak alih dan bersihkan. 

Jom lah kita tepek pic yang google ada untuk next step sebelum beli blackboard sticker. Sebab ukuran setiap sticker tu semuanya lain-lain. Harga pun lain lain. SO kita kena specifikkan , design macam mana dan ukuran yang tepat. 



Ok yang ni pun ok sebab dia pesahkan ikut petak macam tu untuk perancangan mingguan. Jenis macam ni saya selalu catit pada kalendar sahaja, sebab senang naka plan sepanjang bulan untuk cover kerja yang urgent.

Simple dan ada garis, macam to do list day yang saya buat sekarang.



Nampaknya macam berkenan style macam ini. 
Alasan, senang nak tampak dan tak ada berkeriput bila kita nak ratakan sticker tu kan?



Wow yang ini customade, Guna kayu sebagai border sticker tu menarik juga kan?

Ada juga berangan nak set macam office hipster konon- konon macam coffeehouse, macam ni? BAru cool kan? 











Ok.Jom kita settlekan masalah stickerboard dulu. 
Fokus please.Rasanya buat yang simple-simple je kot.Ikut kudrat dan tenaga yang ada dulu,


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...