Thursday, August 24, 2017

Madah Kata Biar Mulia

Bismillahirahmanirrahim..
 Assalamualaikum wbt.

Zaman Viral, memang patut kita patut menjaga kata-kata tidak kisah bila berdepan ataupun di dalam media sosial.Zaman screenshot ni jangan dibawa main-main ye. 

Kala ini, dalam isu apa-apa pun, berdiam dan berserah kepada Allah adalah keputusan yang terbaik.Sukar nak puaskan hati setiap orang kerana kita bukanlah insan yang sempurna. Sebab itu, Allah menjadikan supaya saling lengkap melengkapi dan kita harus pula bertolak ansur dalam setiap perkara.

Anggaplah ia sebagai satu sedekah.

*Mood: Memperbaiki diri

#Terpesona pula dengar lagu ni.Lagu Klasik

Jangan Menghina (Tribute Allahyarham Ahmadi Hassan)
==========
Inteam, Alif Satar Ft. Nocturnal Voice -

Andai anda bijak bicara Madah kata biar mulia Kalau anda insan berada Biar anda bertimbang rasa Allah jadikan semua insan Dengan sebaiknya semulia kejadian Sama darjatnya di sisi Tuhan Tiada tingginya tiada rendahnya Allah jadikan semua insan Dengan sebaiknya semulia kejadian Sama darjatnya di sisi Tuhan Tiada tingginya tiada rendahnya Janganlah kita hinakan Itu rahmatnya dari Allah Pada hambaNya Jatuh sama warna Kubur sama dalam Pagi bercahaya malam sama gelap Kita membentukkan sifat nilai murni Cuma yang merosakkan hanya hasad dengki

Monday, August 21, 2017

Bila Berita Kematian Diumumkan....

Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt.

"Di sini ada satu pengumuman tentang berita kematian!
En ............ telah meninggal pada pukul ........ . 
Urusan pengebumian akan akan dilaksanakan pada pukul ..... "

Begitulah pengumuman dari surau , tentang kematian jika saya balik ke rumah mertua,  yang rata-rata penghuninya sudah berusia dan hanya menanti giliran.

Macam macam sebab kematian yang ada. Ada yang sihat, pergi tanpa dijangka.Ada yang terlantar sakit, akhirnya dipanggil Ilahi.


Kadang-kadang bila dengar pengumuman macam tu, terbayang pula bila giliran kita nanti.Semoga kematian kita dalam husnul khatimah.

Aamin ya rabb alamin..

Thursday, August 3, 2017

Ready Stock :Handsock Syahirah

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.

Kali ni saya nak promote handsock raya Syahirah.Selain pakaian, tudung untuk raya, kit akena completekan juga aksesori handsock untuk aurat lengan,Saya dengan handsock memang tak dapat dipisahkan.Dah macam macam handsock dah saya cuba.Kalau tak pakai handsock, sukar nak buat gaya bebas guna tangan eceh..

Dan kali ini , saya nak cadangkan Handsock Syahira sebab rekaan dia sangat ekslusif dan memang nampak elegan.Pakai pun melekap cantik.kelabuhan handsock melebihi siku dan ada padanan saiz S, ML dan XL.

SAIZ
Panjang (melepasi siku)
- 16 inci Ring 
- 14 inci Iysya & Aisya



Ukurlilit lengan / pergelangan tangan
S : 7 inci. / 5 inci
M.L : 8 inci. / 6 inci
XL : 10 inci. / 8 inci

Ada pelbagai design juga tau.Pilihan saya mestilah Aisya Zip Lover dengan Syahira Signature.

AISYA ZIP LOVER PILIHAN HATI SAYA RM 27.00
Antara ciri-ciri yang ada pada Handsock Syahira

  • High Quality Lycra
  • Kain yang sangat sejuk
  • Tidak gatal & rimas
  •  Tiada grip keterlaluan pada hujung lengan
  •  Rekabentuk yang eksklusif
  • Yang gebu gebas tu tidak perlu risau lagi
  • Bimbang terlalu longgar atau ketat ? Jangan bimbang ya sebabSyahira Handsock mempunyai 3 saiz iaitu S, M.L dan XL !
  • Bimbang melorot ? Kami telah panjangkan panjang handsock ke 16 inci (ya... melepasi siku).
  • Ada 6 rekabentuk yang setiap satu mempunyai keistimewaan yang tersendiri !!!
  •  Handsock SYAHIRA EXCLUSIVE ni memang sangat selesa untuk dipakai ke mana sahaja
  • Ramai yang memilikinya, terus setia bersamanya.
  • Yang baru mengenalinya, sekali terlihat terus cinta berputik di hati, diri terpikat impikan Syahira Handsock 



  JENIS HANDSOCK (list harga)


1 ) Syahira Signature - RM22
2) Aisya Zip Lover - RM27
3) Iysya Button Exclusive - RM25
4) Syahira Ring Dwitone -RM25.00
5) Handsock Ribbon -RM25.00
6) Aisya Blink -RM30.00

*harga tidak termasuk postage
(Penghantaran seluruh Malaysia)
COD di sekitar Bandar Kuantan

Whatsapp 012-3096875 /0179059495


SYAHIRA SIGNATURE RM22.00 EXCLUDING POSTAGE

PINK  / GREY   /BLUE    


Handsock ini  sesuai bagi mereka yang suka ringkas tetapi nak nampak smart.Yang ni memang favourite saya ni.,Memang selesa sepanjang hari, tak melorot , kemas dan tidak panas.


AISYA LOVER RM27.00 EXCLUDING POSTAGE




GREY  /COFFEE/PEACH /BLUE/BLACK

Handsock Syahira Zip Lover ini sesuai untuk nampak lebih ekslusif dan menawan dengan kemasan zip lover.Jenis handsock ni, tak buka zipnya pun xpe, just sarung je pun boleh..Senang je, sarung dan terus nampak eksklusif. Penampilan kita nampak elegan gitu.




IYSYA BUTTON RM25.00 EXCLUDING POSTAGE



                    BLACK /GREY  /LIGHT BLUE /COFFEE/ PINK

Yang ini memang nampak smart and sweet dengan pilihan warna yang sesuai untuk semua pakaian.
                     


AISYA RING DWITONE RM25.00 EXCLUDING POSTAGE




GREY 


PINK   


Yang ini, untuk siapa yang gemarkan handsock ring,Siap ada pilhan dwi tone lagi.Handsock yang sangat sweet.Percaya lah.Rugi tak ada satu hehe.


HANDSOCK SYAHIRAH RIBBON RM25.00 EXCKUDING POSTAGE 







Fuh..yang ni memang comel, sweet tapi tetap namapak elegan kan? Comeeel sangat.Siapa nak nampak muda, bolehlah pakai yang ini..Serius, memnag sanagat sweeet.







AISYA BLINK- RM30.00 EXCLUDING POSTAGE



WHITE ZIP


BLACK 

Handsock Blink inilah yang paling eksklusif sekali sebab zip ada ada manik warna warni..Sesuai untuk semau warna baju..Sangat Cantik.Kadang kadang handsock yang cantik macam ni buat kita konfiden untuk berurusan dengan orang sepanjang hari kan?


Jadi apa lagi, kalau berminat meh wassap kami ye.

*harga tidak termasuk postage
(Penghantaran seluruh Malaysia)
COD di sekitar Bandar Kuantan

Whatsapp 012-3096875 /0179059495

Nak beli ikut Shoppee pun boleh klik sini sahaja ye 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...