Thursday, May 5, 2016

Fitrah Bergantung Kepada Allah

Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt.



Al Kisah...di alam pekerjaan, dalam muamalat dengan sesiapa pun..Adakah sebelum itu kita berniat Lillahi Taala, atau pun kita hanya buat kerja semata mata nak habiskan due date kerja, atau sekadar memuaskan hati pihak masing-masing?

Sebabnya saya dah terkena..biasalah buat kerja, kadang-kadang kita memerlukan kerja teamwork, tetapi tidak yang  seperti yang diharapkan,.Masa tu mungkin saya yang terlalu bergantung keapda kerja teamwork dan membuatkan saya jadi emosional.Allahu Akbar.Jarang saya nak emosional bab kerja ni tau.

Tapi saya naik atas, solat dulu dan tenangkan hati saya.Yes , ibrahnya, saat itu , saya lupa bergantung keapda Allah, sebernarnya kerja tu datang dari Dia, dan kita tak boleh lupakan Dia.Tapi saat itu, saya terlupa, terlalu bergantung kepada kerja teamwork.Allahu.

Maka, saya betulkan niat dan tarik nafas panjang panjang.Betulkan niat.

Kita bekerja perlu bergantung pada Allah tak kisah kita kerja di dalam bidang apa apa pun
Jangan terlalu bergantung kepada kerja manusia sebab kita ini bukannya sempurna.
Jangan lupakan Allah swt walaupun sesaat.

Hati saya rasa tenang.Kemudian ,nak tahu jadi apa pada kerja saya tadi? Kerja saya jadi makin mudah,Fail yang bertimbun sekejap je surutnya.Alhamdulilah!

Sesungguhnya semua ni datang dari Allah.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...