Tuesday, October 7, 2014

Idea Langsir Dapur

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.

Mood nak masuk rumah baru.Hari ni nak kompilasikan idea untuk langsir dapur dahulu.:-) Ingat nak guna "roman blind". Sambil masak, cuci pinggan, bolehlah cuci mata menghadap pemandangan bukit, kan. Lagi satu, faktor rumah corner lot yang mana menghadap simpang jalan. Maka kena cari langsir yang selamat dan bebas melakukan aktiviti di dalam rumah dan telus matahari petang.


Konsep yang diminati adalah minimalis sebabnya adalah seperti berikut;
1.Faktor bekerja , bukan ada masa yang banyak untuk mengemas hehe
2..Kedua, senang nak kendalikan (maintain) . Kalau kotor, senang nak cuci.
3. Ketiga, mempunyai ciri-ciri keselamatan 
- Langsir tidak telus cahaya sehingga nampak bayang bayang di waktu siang atau malam. Tujuan  menjaga aurah.
-  Fabrik tidak mudah luntur warna dalam masa yang singkat.
- Fabrik tidak mudah terbakar
4. Sukakan yang simple dan tidak serabut.Yang penting nampak saujana luas mata memandang.:-P
   









Wah, tak terkata tengok satu satu.Tapi hakikatnya nanti, kita tengok apa yang jadi.Tetiba terfikir nak tambah konsep minimalis dan ceria . Macam kat atas ni.

Setakat ini hanya survey standard rate roman blind dalam RM59.99-RM69.99.Kedai bidai and blind tak tengok lagi.Nanti kita survey untuk lebih penjimatan "Dua Puluh Sen".Sensitif betul bila harga minyak naik sekarang yek.

3 comments:

ieza ashaari said...

Wah seronoknya nk msuk umh bru. Za pn nk msuk umh,tp umh sewa je r. Dok pk lgsir dpur gak ni. Tp blkg umh temu blkg umh jiran.

humble.yat said...

ye ke za..rumah dapur bertemu dapur la ni...jom sama -sama cari idea..hakikatnya tak tau mcm mn haha

nur amni said...

Cantiknya..suka yg langsir coklat nak itam2 sket tu..idea tu cantik..

Jom jln2 kt blog akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...