Monday, October 27, 2014

Review : Qaseh Junior

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.




Al Kisah  Pemakanan Sunnah untuk Kanak-kanak.

Waktu Aina berumur enam bulan dahulu, saya mulakan dengan puri kurma pada Aina sebagai permulaan makanan sunnah untuknya. Adakalanya saya bagi kismis sebagai gantian makanan ringan untuknya.

Apa yang saya bimbang tentang Aina, masalah pelawasan, seringkali sembelit, kiranya sampai menangis setiap kali nak membuang. Dan penyelesai masalah ini biasanya kurma atau betik. 

Maka, setelah "research" dibuat, sebelum supplemen vitamin digunakan, maka kami mulakan dengan "Qaseh Gold Junior" yang merupakan kompilasi makanan sunnah.Dengan hanya sukatan 1/2 sudu pada setiap pagi dan malam. Simpan dalam peti ais, bertahan lama la jugak.Kira berbaloi-baloi lah juga.



Masalah yang timbul apabila, sampai musim si anak ni tak nak minum Qaseh, mungkin jemu agaknya. Tiada mood nak melayan kan.Jadi saya masukkan dalam bancuhan susunya, atau pun dlm makanannya, contoh telur separuh masak kacau dengan Qaseh Junior.Ikut atas kekreatifan kita macam mana nak selesaikan.

O ye lagi, tidurnya pun makinlena di malam hari.

Meh kita tengok apakah khasiat dan kelebihan Qaseh Junior.





Antara testimoni yang saya dapat:

"Anak makin lena tidur malam"
"Anak bertambah selera makan"
"Demam cepat kebah"

Apa-apa pun ia tetap bergantung kepada niat kita dan sifat tawakal kita kepada Allah swt.Ingat yek.

Harga runcit Qaseh Junior : RM60.00
Untuk harga lebih rendah, jom daftar ahli.Fee RM30.00 untuk seumur hidup.
Whatsapp/Telegram 0123096875. Taip QASEH .
Order ikut pada stok yang ada ye.
Siapa cepat dia dapat. Boleh COD di Kuantan.
(Area Bandar, Permatang Badak, dan sepanjang Jalan Beserah)

2 comments:

ieza ashaari said...

Jual ye? Bagus ni. Nak tny, telur separuh masak tu Aina makan mcm tu je ke? Habis sebiji?

humble.yat said...

guna sambil sambil tu siapa nak selit order, boleh lah tolong belikan..hehe

alhamdulilah, habis laju dia makan telur separuh masak campur qaseh gold junior...gaulkan aje.. macam kita biasa telur masak separuh dgn kicap /madu kan...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...