Monday, March 16, 2015

Idea : Wall Deco Khat

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.

Aish..akhirnya terkena Monday Blues juga hari ni.Mulalah tak leh duduk diam, selagi entri blog tak settle.Makanya, hari ini cuci mata dan cari idea menarik utk untuk wall decoration.Kosong je dinding kat rumah.Kena cari sesuatu yang menarik ni.

Frame Khat 

Sumber : http://jakamusafir.blogspot.com
Sumber: http://aliffkufi.blogspot.com
Minat betul, warna kufi no 4 tu biru, purple and pink.Sejuk je mata memandang.


Yang ini memang tengah"in" sekarang.Memang cantik dan nampak lebih moden dalam seni khat.





Yang ini boleh letak kat pintu masuk.:-)

Sumber: http://asmahshop.com
Khat di atas ni menarik, kekalkan tulisan khat yang mudah dibaca dan ada corak abstrak lagi,Lima Bintang *****. Macam nak DIY style yang ini je.Berkenan la pula kan?

Idea di Topkhat pun menarik juga kan?





Nampaknya, saya dah lebih terarah kepada khat dan corak abstrak sebagai background.

Parking gambar kat sini dulu , sebab nak senang nak cari ilham.

Semoga bermanfaat.

2 comments:

Harith Iskandar said...

:o semua cantik cantik...nak satuuu

Shakina Farhan said...

kina beli kufi..baru smpi arini..yg diy tu xmuaskan hati..kekeke..beli dekat airis wall deco RM100 je..dpt mse sale..tmpt lain 200 cmtu..nanti kina share..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...