Friday, November 1, 2013

Throwback: Zaman Student Dulukala...

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.



Sedang mengimbau zaman belajar dulu, dengan rak buku yang bersepah (kalau belajar, saya memang akan "conquered" satu meja) , dengan MP3 sambil buat mind mapping kitab-kitab syariah. Ada gambar keluarga sebagai inspirasi, dan kata-kata semangat!

1. Kecerdasan minda
2. Kecerdasan emosi
3. Redha ibu bapa
4. Doa
5. Usaha yang sesungguhnya
6. Tawakal yang padu

Saya pun dah tak ingat ambil tip-tip di mana, tapi yang pasti ia berkesan buat saya..:-)
Gambar-gambar ni semua dari handset lama, masa tu zaman tak secanggih sekarang kan..hehe..zaman tu zaman handset motorola yang berflip bagai rasanya..how time flies.....


Bersama Lizawati sebelum masuk pintu.Sahabat pertama ketika pendaftaran di UIAM, PJ.
Antara gambar yang sempat diambil.Kami adalah batch pertama yang merasmikan robe baru IIUM untuk 2nd Degree kami.Sebelum ni pakai list kat tudung je. Yang list kat tudung tu pun, kami juga adalah batch terakhir ketika ambil first degree.

Bersama Farah Naquiyah, peminat no 1 Siti nurhaliza


Gambar-gambar lain  kena godek lagi.Yang pasti rindu zaman study dulu, pergi library, discussion, study group, mind mapping, bertukar nota, bawa buku tebal dari rak library ke atas rak meja, sit for the final exam di CAC Hall.Mood nak sambung study agaknya ini.Tetapi pasti ada banyak cabarannya bila sudah berkeluarga dan komitmen kerjaya kan?Huhu...

Any Tips?


Nota Naluri:
Masih dalam tempoh istikharah untuk pelan jangka masa panjang bagi menghadapi arus perubahan dasar pendidikan dan kerja...

1 comment:

cun09 said...

salam yat,

semalam tumpang solat di bilik seorg pelajar, bila tengok meja study dia tetiba ingat zaman akak study dulu ^_^ kekadang rindu ada mari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...