Thursday, November 13, 2014

Baik,Alhamdulillah..

Assalamualaikum wbt.
Bismillahirahmanirrahim.. 


Entri untuk melepaskan tekanan kerja.:-P
Satu Perbualan telefon

Klien : Assalamualaikum...
Saya   : Waalaikumussalam...
Klien : Yat Sihat?
Saya: Baik, Alhamdulilah
Klien. Baik sokmo awak ye.Takde yang tak baik...
Saya : Ok lah saya jawab jawapan lain.Sebenarnya saya tengah stress.Kerja banyak sangat .
Klien : Ye ke.Stress? Takpe, lawyer terrer ni, mana boleh stress
Saya: Uih..stress Dato. tangan saya tak serupa tangan orang dah, terbang ke sana sini dah.
Klien : Awak nampak je kecik, tapi power..
Saya: Mana ada Dato'. saya ni biasa-biasa aja.Cuma saya fikir kerja ini Amanah. Kalu saya tak buat amanah ni, habis saya kena soal di Masyhar.Itu yang saya takut.Takut disoal, kenapa tak jalankan amanah orang huhu..Itupun ada yang terlepas agaknya, tengah cungkil fail lain-lain.
Klien: ok Insha Allah boleh buat, Tapi settlekan file saya juga tau,
Saya :Ya, Insha Allah..Doakan dipermudahkan urusan.


Sukarnya nak capai level taqwa dalam kerja kan. 
Apa pun kita up level taqwa dalam bekerja.
Ibadah taqwa dalam bekerja.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...