Wednesday, June 20, 2012

Ehem Ehem..Scan 3D & Senyuman Pertamanya

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.

Google Images :-)
Terlalu bersyukur sangat-sangat, walaupun menjangkau 33 minggu, kami berpeluang untuk scan 3D/4D, sebaik sahaja pemeriksaan kesihatan di klinik. Terharu tau, bila tengok baby asyik tutup muka je dengan tangannya .Pemalu yek. Tetapi tak lama selepas itu tangannya ditarik ke bawah dan dia melemparkan senyuman kepada kami.Ya Allah! Sebak seketika ketika itu.Tak sangka perjalanan kami sebagai bakal umi dan abi sampai ke tahap ini.Alhamdulilah!Alhamdulilah!Alhamdulilah!


Nampak kan baby tengah senyum..: ? ^__^

Memandangkan saya dan zauj masih PJJ, dan mencari masa adalah sukar buat kami memandangkan hujung minggu kami punya komitmen pada keluarga , kami juga sudah pasrah untuk scan 3D ini.Sudahlan mencapai 33 minggu.Kata doktor dia hanya mencuba, kerana bayi 33 minggu biasanya mukanya sudah rapat dan sukar hendak di scan.  Jadi , dalam hati kami tetapkan redha itu.

Pada mulanya kami ingin berhajat scan 3D di PRK Al Farabi, kos RM140 tetapi hanya pada hari Selasa sahaja. Sukar bagi kami yang PJJ ini dan hanya bertemu muka di hujung minggu.Kalau boleh saya saat-saat tersebut mahu bersama zauj.huhu..

Klinik Pakar W.Y.KO , harganya berpatutan juga, tapi saya rasa tidak selesa berhadapan denagan doktor lelaki bukan Islam sedangkan saya masih ada pilihan lain.

Akhirnya , senarai kami, Kuantan Medical Centre menjadi pilihan kami,seorang doktor muslimah.Yang penting saya tidak segan dengannya.:-) Dr Suriati Sulong pula sangat pemurah dengan senyumannya dan melayan sahaja persoalan kami.Doktor ini "available" pada setiap hari Isnin hingga Sabtu.Tapi Sabtu hanya separuh hari aje.Sangat berpuas hati tau.Bilik doktor pun ceria dan banyak bunga.Hadiah dari "patient"..:-)

Bukan kami saja yang teruja, ibunda , mak dan ayah mertua, serta adik-adik juga dalam melihat teknOlogi terkini 3D.:-)

 Doakan kami supaya dipermudahkan segala urusan yek..:-)


9 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alaa,comelnye die senyum
hehehe

cikpuanputeri said...

comel baby senyum ye...suka

ermizamustafa said...

Salam Yati...

Insya Allah smg dipermudahkan segala urusan...aminn...
Comel sgt senyuman dia...
Smg Yati n baby chat sentiasa...

All about a journal said...

MASYAALLAH....

Nangis ummi ni tengok...

kebesaran Allah..

"Maka Yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, Yang kamu hendak dustakan?"

Shakina Farhan said...

cutenye..bibir die senyum nipis je..

Asz Miza said...

Baby senyum comel! Harap2 next scan 3D baby akan tunjuk muka dan senyum jugak. :)

izfanora said...

Allahu Akbar..

yati, xtau nk ckp cmne bila tgk pic tue.. suker nyer.. rasa bahagia sgt.. :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

khairol said...

comel baby senyum..Alhamdulillah..wife saya pun tgh pregnant..hope semua berjalan dengan lancar..

cun09 said...

salam dik ^__^

kebesaran ALLAH... INSYAALLAH moge dipermudahkan segala urusan...

**tetiba terasa...moge sihat**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...