Friday, May 4, 2012

All About Touching....Isk Isk...

Bismillahirahmanirrahim.. 
Assalamualaikum wbt.


Minggu yang amat-amat menyentuh hati, menghantar ibunda tercinta ke Kelantan atas urusan menemani adik ke sesi temuduga USM-dietitik.Bukannya sehari tau tapi hampir seminggu..Huhu.

Pada ketika itu, barulah terasa rumah itu sunyi tanpa leterannya. Hari yang cerah pun boleh terasa hujannya.Hehe.

Begitulah kehidupan jika telalu bergantung kepada insan.Bila hilang dari pandangan sedikit pun dah mula rasa sedih kan.Seharusnya kita yang sudah besar panjang ini sudah pandai berdikari, melangkah jauh untuk meneruskan kehidupan.Banyak misi dan visinya lagi yang masih belum sempurna.

Letak gambar mak, sebab rindu sangat :-)


Maka rutin harian saya pun berubah, sementalah tinggal tiga beradik di rumah, sediakan sarapan pagi sebaik selepas Subuh (biasa sempat mandi dulu, baru tolong mak hehe),  bagi makan kura-kura kecik dan ikan mak, bersihkan bilik air dan tandas ketika mandi, bagi wangi-wangi sikit.Update stok dapur, kena fikir menu masak sesorang, membasuh pakaian, jemur baju.(Alamak baju tak sempat lipat lagi!).Malam ambil adik dari tempat kerja, (boleh je nak suruh adik perempuan pergi ambil, tapi tinggal sesorang kat rumah, tetiba blackout ke, kan dah panik kat situ hehe) Sudah padat jadual harian di situ kan?.

Sekarang ni tengah fikir, bila pulak nak arrange masa pergi pasar basah ni, Sabtu ni semua bekerja dan ada hal pula, takkan nak gi sesorang?Huhu..Pengurusan masa yang panik!

Nota: 
Semalam dapat "call" dari ibunda tercinta, dia ada belikan hadiah untuk baby - "bedding set". Terharu lagi.Kita jumpa hari hujung minggu nanti ye mak...


5 comments:

cun09 said...

salam dik...

sihat??

eerrmm lama dok buka kotak niii ^__~

nak citer pasai kite pun lom sempat nk mengarang!! pasal kita?? tapi bila baca n3 niii tetiba lakks terasa...

Alhamdulillah kita masih punyai mak...ma kak liza kurang sihat...rasa lain sangat bila ma dah tak kedapur lagi...bila kerja rumah kita yg uruskan...bila hal rumah kita yg kena pikirkan...ma moge cepat sembuh....

All about a journal said...

sangat betulla dik..

ada parent dengan takde..

Bila depa ada umpama lampu terbukak, cerah, terang, ceria..

Bila depa takdak p mana2, rasa cam gelap, suram, kelam..

huhu...be strong yer mummy..baby ada teman kat dalam tu..tolong mummy..

izfanora said...

suka sgt tgk wajah2 dlm gambar tue.. satu kedamaian yang sukar digambarkan dengan kata2..

betul r.. walaupun mak nie selalu membebel, tapi, bila dia tak ada, terasa alam terlalu kosong, terlalu sunyi..

Hayati A.G said...

akak cun:
wslm akak!!!
seronok tau jumpa akak..ingat nak citer jugak..tapi nak upload gambar tu ambil masa hehe.:-)tinggal draft je kat dashboard huhu...

ye ke kak..memang akak kuat kan..?
alhamdulilah kita dpt tgok mak lagi kan..baru 5 hari mak sy gi kelantan, rumah dah rasa kelam hehe..tapi dia dah blik..seronok gile..tu je tpt nak bermanja kat rumah ni hehe..:-P

Hayati A.G said...

@allaboutjournal:

wah teoat la kata2 akak tu menusuk kalbu sungguh..menmbahkan persaan sayu saya pulak bila bc komen akak huhu...

hehe..ye..baby memang selalu teman..hehe bila malam je aktif buat senaman hehe:-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...