Friday, March 4, 2011

My Broken Spec's Story...

Spek Mata En. Google

Tanpa disangka dan tanpa sebab, spek saya patah ketika mahu menunaikan Solat Zuhur.Aduh, macam mana nak balik ni, tak nampak jalan la maknanya.T.T. Mahu menghadap komputer.Lens? Sangat tidak biasa!

Tapi simboliknya di sebalik spek patah ni jelas menunjukkan apa-apa boleh jadi tanpa sebab dan tanpa di undang.

Contohnya, sebelum ini saya memakai "frame less".Memang nampak "smart".Kemudian saya tukar kepada "full frame" dengan harapan ianya lebih lasak, nampak lebis tegas dan sesuai dengan profesion saya sekarang.



Tapi, walaupun tahan lasak, tetap tahan tidak lama, ianya patah tiba-tiba, tiada kesan reput, tiada kesan retak!

Mode: Saya memandu pulang dengan spek yg patah!bersalotep sedikit.Alhamdullilah sampai ke rumah denagn selamat.Tengah berperang belajar pakai lens untuk sementara waktu ia dibaiki.

"Setiap yang hidup pasti merasai saat kematian"


2 comments:

khairolghani said...

patah ok lagi..pernah dulu spek hilang masa gi pantai..balik tu bawa motor slow je sebab tak nampak jalan dengan jelas..tapi sampai rumah juga la..ada la dlm 50KM gitu bawa motor.

humbleyat said...

tulah, nasib baik boleh bersalotep lagi..lagi dahsyat yerk..50km bwa motor tanpa spek..

pernah juga spek patah waktu belajar dulu, tak gi kelas la jawabnyer..totally blind!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...